Etusivu
Choose language

Keskusliitto Kalastus Kaikkea kalasta Kalastuksenvalvonta Kalastusalueet Osakaskunnat Kaupallinen kalastus Tuotteet

Kalatalouden Keskusliitto
Malmin kauppatie 26
00700 Helsinki
Puhelin (09) 6844 590
Fax (09) 6844 5959
Email kalastus@ahven.net
 
Etusivu
Extranet
 

Mikä on kalastusalue?

Kalastusalue on lakisääteinen yhteistyöelin, joka edistää toimialueensa kalataloutta. Kalastusalueeseen voi kuulua yhden tai useamman kunnan alueella olevia vesiä, jotka muodostavat kalataloudellisesti yhtenäisen alueen ja joiden kalastusoloja järjestettäessä on asianmukaista soveltaa yhtenäisiä toimenpiteitä.

Kalastusalueen muodostavat sen jäsenet, joita ovat vesialueiden omistajat sekä ammattikalastusta ja virkistyskalastusta edustavat tahot. Kalastusalueissa kalavesien omistajat ja käyttäjät eli elinkeinokalastajat ja vapaa-ajan kalastajat etsivät rakentavia ratkaisuja alueensa kalatalouden kehittämiseen. Käyttö- ja hoitosuunnitelmiin kirjataan linjaukset kalavesien kestävän käytön periaatteiden mukaisesti.

Kalatalouden Keskusliiton maakunnalliset jäsenjärjestöt - kalatalouskeskukset ja kalastajaliitot - toimivat aktiivisessa yhteistyössä kalastusalueiden kanssa. Koko maan kalastusalueista 202 eli yli 90 % on liittynyt maakunnallisten jäsenjärjestöjen jäseniksi. Maakuntajärjestöjen kalataloustoimihenkilöt toimivat 105 kalastusalueen isännöitsijänä.

Uuden kalastuslain mukaan kalastusaluetoiminta lakkautetaan ja korvataan kalatalousalueilla. Kalastusalueet toimivat vielä vuoden 2018 loppuun asti normaalisti. Uudet kalatalousalueet perustetaan vuonna 2019.

   

Sivu päivitetty 20.12.2016

 fiskeområdesstämma

katiska